Möteskulturdagen

25 nov 2021

Möteskulturdagen 2021

Årets viktigaste möte -

om möten!

I år har vi valt att bjuda in alla som vill se Möteskulturdagen! 

Är det någon gång vi behöver inspiration och energi är det i år!

För 14 året presenterar vi stolt Möteskulturdagen. Runt 1100 beslutsfattare har varje år kommit och fått inspiration och kunskap kring möteskultur. Men det var först pga av pandemin det blev en ledningsstrategisk fråga. Idag är det få ledningsgrupper som inte haft möteskulturen på sin agenda.

Allt fler koncernledningar och ledningsgrupper ser att en bra möteskultur leder oss snabbare mot våra mål. I en tid där tidsbristen ökar, distansarbete blivit vardag, så är en bra möteskultur en förutsättning för en välmående organisation och samtidigt kan skapa resultat.

Varje möte är en miniatyr av organisationskulturen.
Vår värdplats denna gång är Twenty Studios.

I höst kör vi både fysiskt och digitalt.
Vi lovar dig en dag fylld med kunskap och inspiration till bättre möten.

Varmt välkommen!

Heléne Arvidsson

Helene Arvidsson gr8 meetings sm

Programboken

Här kommer programboken ligga när programmet är färdigt. Här kan du som besökare se alla programpunkter som kommer äga rum under Möteskulturdagen. Här kan du även läsa mer om alla medverkande. Detta gör att du kan välja och planera in det du finner intressant att uppleva.

Talare 2021

Moderator

Micke Darmell

Micke Darmell är Sveriges mötesevangelist nr 1.

För 14 år sedan var möteskultur något man pratade om när det handlade om kommunikation mellan olika länder. Micke har satt möteskulturen på agendan och är grundare av Möteskulturdagen som i år arrangeras för 14e året i rad. 

Han fick mötes- och eventindustrins största individuell pris, Narrenpriset, 2020. I motiveringen stod bl.a. ”Micke är en prisad föreläsare och moderator. Få personer i Sverige har bidragit till att utveckla möten mer än denna karismatiske personlighet”.

Micke grundade Möteskulturdagen 2008 och över 10 000 deltagare har tagit del av all kunskap och praktiska råd kring bra möten sedan dess.

Energipuff på scenen

Vi har nöjet att presentera två av Sveriges mest erfarna artister.

Thérèse Löf

Terese började sin karriär som en av fyra medlemmar i gruppen ”One more time” innan hon fortsatte som körsångerska bakom några av Sveriges mest folkkära sångare som Carola, Björn Skifs, E-Type m.fl. Terese har också medverkat i musikalen ”Mama Mia” där hon bl.a. spelade huvudrollen ”Donna”.

Terese har också varit körschef för huskören i Melodifestivalen och körat själv i 15 år, både i programmet och Eurovision Song Contest.

2018 blev hon handplockad av Benny Andersson för att sjunga soundtracket till filmen ”Mama Mia 2 Here we go again”.

Hansa Berg

Hansa är en av Sveriges mest erfarna kapellmästare som har arbetat som frilansare i 30 år och spelat med Sveriges ”alla” artister.
Just nu som kapellmästare åt The Mamas bl.a.

Mer om talarna

Därför blir våra möten viktigare efter pandemin

Lärokurvan har för de flesta varit brant i att hantera de digitala mötena och att få dessa att både kännas engagerande och effektiva. En kompetensbrist kring möten har uppenbarat sig i våra digitala möten vilket inte är så konstigt då det är klart svåra att åstadkomma bra möten digitalt. Att vi kan mötas digitalt har många fördelar och kommer finnas kvar även post corona, men vad kommer hända med våra fysiska möten? Varför är ledningen så viktig för att skapa en god möteskultur och hur gör man? Du kommer få lösningar samt konkreta tips för hur du skapar en hållbar möteskultur för din organisation.

Heléne Arvidsson

VD och strategisk rådgivare inom ledarskap och möten gr8 meetings.
Heléne är föreläsare, katalysator, processledare och rådgivare som hjälper andra ledare och företag bli mer framgångsrik genom att förbättra möteskulturen då här finns en enorm potential. Helene har under sina 20 år som chef/ledare blivit uppmärksammad för sitt framgångsrika ledarskap och sin förmåga att leverera resultat.

Läs mer om vad Heléne anser är det viktigaste med en bra möteskultur och vilka utmaningarna det finns i att inte lyckas.

Kreativa och involverande digitala möten!

När de flesta nu börjat få ordning på mål, syfte, mötesplattform, lösenord, inloggning och webbkameran, så börjar det riktigt roliga – att skapa kreativa digitala möten och med en hög grad av aktiv involvering. 

Lär dig verktygen nu – och träna upp dina egna förmågor i att skapa bästa möjliga digitala möten! Med ett kvalitativt och genomtänkt innehåll jobbar vi hands-on med konkreta exempel i realtid. Du lär dig på riktigt.

Johnny Sundin

Johnny Sundin är en välmeriterad och innovativ moderator, mötesledare och föreläsare. Med sin gedigna erfarenhet av både digitala och analoga möten och webinars, så ger han dig nu chansen att uppgradera dina egna förmågor i konsten att leda värdeskapande möten via skärm.

Jobba tillsammans isär:

Framtidens kontor – Kontorets framtid

Tekniken genomgår en evolution. Det gör att våra arbetssätt genomgår en revolution; vi kan jobba var som helst, när som helst, och med vilka som helst. Jorden har helt enkelt krympt. Under pandemin har vi dessutom blivit tvingade att använda dessa nya arbetssätt; att jobba tillsammans, fast åtskilda. Men det här kräver en särskild sorts ledarskap; ett bra ledarskap på distans – båda av sig själv och av andra.
Hur får man samhörighet utan att ses? Hur uppstår tillit digitalt? Vad ska vi ha kontoret till nu? Hur kan vi undvika för många möten? Arbetslivet och arbetssättet är i förändring nu. Så vad ska vi ta med oss för lärdomar och beteenden efter pandemin?

Lena Lid Falkman

Ekonomie doktor är ledarskapsforskaren som fått pris för sin forskning både i USA och i Europa. Hennes fokus är ledarskap och kommunikation. De senaste tio åren har hon forskat om moderna kontor, ledarskap på distans och flexibla arbetssätt. Lena är en ofta inbjuden keynote speaker till konferenser, företag och myndigheter, samt anlitas ofta av media som expert.

Presenteras av

Vi är en partner som ger dig kompetent rådgivning och total service. Från idé till föreläsning, seminarium, utbildning eller konsulting. Vi hjälper er att utveckla och utbilda era chefer och medarbetare med kunskaper, färdigheter och verktyg att möta framtidens utmaningar.

Kunskap och Inspiration med Sveriges bästa talare & utbildare.

Så fångar du och behåller deltagarnas intresse i ditt digitala evenemang​

Du som ska producera ett digitalt evenemang står på många sätt inför samma utmaningar som den TV-producent som producerar Skavlan, Vetenskapens värld eller Idol gör. Samtidigt har du kanske deltagare som saknar social samvaro och det sammanhang som arbetsplatser ofta ger. Tommy kommer i ett högt tempo att belysa utmaningar och möjligheter med digitala evenemang liksom vilka som är de mest kritiska framgångsfaktorerna. Han kommer också att visa hur du dramaturgiskt och formatmässigt kan tänka när du skapar ditt nästa digitala evenemang.

Tommy Brotte

Tommy Brotte är producent på Interaktiva Möten och han är kursansvarig på Berghs School of Communication för kursen Event- och möteskommunikation.

Digitala lösningar för det hybrida mötet

  • Digitala lösningar för det hybrida mötet
  • Hur man effektivt skapar dialog med många människor vid en hybrid aktivitet
  • Kan man öka engagemanget med digitala lösningar?
  • Hur skapar man samlingsplatsen där alla känner sig lyssnade på?

Demet Ergun

Demet har många års erfarenhet av inköp, försäljning och marknadsföring från bland annat The Absolut Company och Academic Work. Demet jobbar idag med Howspace kunder utanför Skandinavien och är dessutom ordförande i FATTA!.

Ett smartare sätt att samarbeta i en hybridmiljö -

Hur kommer möteskulturen se ut efter pandemin?

Vi har temporärt tvingas att lämna kontoret och jobba på distans.
Ett nytt sätt att samarbeta växer fram, där kraven på teknik, tillgänglighet och
flexibilitet ökar. 

Ricoh berättar om hur digitalisering kan effektivisera och få samarbeten att kännas naturliga även på distans.

De sitter på kunskap om allt från det senaste inom videolösningar, effektiviseringen av kontorsytor och hur man med digitala hjälpmedel återgår till kontoret på ett säkert sätt under dessa pandemitider.

I detta pass får du snabba svar på intelligenta lösningar för din effektiva digitala arbetsplats.

Peter Källgren

Peter Källgren är affärsområdesansvarig på Ricoh med fokus på Ricohs lösningar inom samarbete och digitalkommunikation. Ricoh fokuserar på att hjälpa företag och organisationer att effektivisera och transformera arbetssätt och arbetsmetoder in till den digitala miljön. Peter har lång erfarenhet att hjälpa företag i förändringsprocessen i den digitala transformationen , där kollaborativa funktioner står i fokus. Ricoh har t.ex. tillsammans med IBM utvecklat världens först kognitiva Whiteboard. I Peters pass får du snabba svar på intelligenta lösningar för din effektiva digitala samarbetsplats.

Möjligheter med digital studiodesign –

Profilera ditt varumärke

När Coronapandemin bröt ut våren 2020 fick många snabbt ställa om till digitala möten och från att många knappt kände till Teams och Zoom är vi idag hemtama med digitala mötesverktyg och plattformar. Som varumärkesägare och avsändare behöver du därför tänka på hur du ser ut så att en undermålig produktion inte sänker ditt varumärke. Vi kommer under denna session få ta del av vilka möjligheter det finns att med modern digital teknik designa en studio som stämmer med din visuella identitet och som stärker ditt varumärke. Behöver vi påpeka att ljud- och bildkvalitet är viktigt?

Håkan Stigh

Håkan Stigh är en av grundarna till Twenty Studios som sedan 2016 levererar digitala event i olika format och former. Allt från enkla webbinarier till stora event med tusentals deltagare och flera parallella spår.

Det har hänt mycket positivt under det senaste året när det gäller kvalitet på digitala sändningar. Men det finns fortfarande förbryllande många dåliga exempel där man kan undra hur man som varumärkesägare resonerar.

Individuell Människohjälp

Att hjälpa flickor ur barnäktenskap så de får en nystart i livet eller att kvonnor får en möjlighet genom vårt arbete med micronlånsklubbar gör att varje dag på jobbet blir meningsfullt.

Vill du veta mer om oss så kontakta mig för ett förutsättningslöst möte där vi kan diskutera hur ni kan vara med att bidra till en bättre värld.

Robert Inghamn

Robert Inghamn är ansvarig för föeratgsverksamheten på Individuell Människohjälp. 

Robert har lång erfarenhet från ”givarsidan” som marknadsdirektör inom sport/mode. Den kunskapen tar han med sig i sitt arbete på IM och han vet vilka drivkrafter som driver CSR arbetet inom näringslivet.

Det arbete vi på IM gör internationell/nationellt är betydelsefullt för många som vi stöttar tack vare våra partners.

Värdplats

Twenty Studios

Vi skräddarsyr din digitala scen för paneldebatter, intervjuer, event, seminarium, produktlanseringar och mycket mera. Vår studioavdelning är plattformen för din företagskommunikation
Vi har försett studioavdelningen med bästa möjliga uppbackning i form av loger, green-room, kök och mötesrum. Allt för att du som kund ska trivas och kunna förbereda dig på bästa sätt när du jobbar med oss.

Arrangör

Effektiva möten och en sund digital arbetsmiljö
gr8 meetings utbildar,guidar och inspirerar till bättre möten i organisationer och mellan människor

Partners

Tack till våra Partner & Samarbetspartners som gör detta möjligt- Ni är grymma!

Trippus är ett komplett verktyg för att hantera event, konferenser, möten och kurser. Genom smidig administration får du full kontroll och skapar engagemang – före, under och efter dina tillställningar. Från snyggt utformad inbjudan, anmälan och eventhemsida till mobil på plats-information och interaktion. Professionellt mot dina gäster och enkelt för dig.

Ricoh fokuserar på att hjälpa företag och organisationer att effektivisera och transformera arbetssätt och arbetsmetoder in till den digitala miljön. Peter har lång erfarenhet att hjälpa företag i förändringsprocessen i den digitala transformationen , där kollaborativa funktioner står i fokus. Ricoh har t.ex. tillsammans med IBM utvecklat världens först kognitiva Whiteboard.

Howspace är en digital plattform som möjliggör faciliterade, kollaborativa arbetsätt för alla initiativ inom en organisation som syftar till att skapa lärande och utveckling.
Twenty Studios hjälper företag och organisationer att nå ut med sina budskap genom digitala event. Till vår hjälp har vi den mest avancerade tekniken tillgänglig idag. Vi har ett flertal virtual-studios, där vi med greenscreen-teknikens hjälp kan förflytta dig och din publik vart som helst, endast fantasin sätter gränsen. Där producerar vi förinspelade såväl som live-streamade program.

Skillspartner är precis vad vi heter – en partner som ger dig kompetent rådgivning och total service. Från idé till seminarium, föreläsning, utbildning eller konsulting. Vi hjälper er att utveckla och utbilda era chefer, medarbetare och organisationer med kunskaper, färdigheter och verktyg att möta framtidens utmaningar och investera i er själva.

Samarbetspartners

Möteskulturdagen är Sveriges enda renodlade forum för möteskultur och samlar varje år föreläsareliten inom goda möten- Både mellan människor och i organisationer.

Kontakt

Micke Darmell, gr8 meetings, micke.darmell@gr8meetings.se , 070-642 54 00